luni, 24 ianuarie 2011

Etapele emigrării - Etapa III - a

ETAPA a III-a: INTERVIUL

Daca plicul Dv., care contine DCS`ul, a ajuns cu bine la Ambasada Canadei de la Viena, in scurt timp veti primi prin posta o scrisoare de multumire pentru banii depusi.

Apoi veti mai primi o scrisoare in care veti fi anuntat care este data, ora si locul unde va avea loc Interviul!

Perioada de la primirea DCS`urilor de catre Ambasada Canadei de la Viena si pana la data la care Dv. veti sustine interviul e de aproximativ 4-5 luni!

Interviul se sustine numai la Chişinău!

Convocarea la interviu inseamna ca Ambasada a studiat dosarul Dv. si ca sunteti un candidat eligibil din punct de vedere al criteriilor preliminare.

Interviul reprezinta primul contact personal cu autoritatile canadiene!

Interviul are drept scop verificarea cunostintelor de limba franceza si engleza, verificarea actelor originale si a cunostintelor Dv. despre provincia Quebec. De asemenea, este foarte posibil sa fiti intrebat si despre motivatia pe care o aveti pentru a emigra in provincia Quebec.

La interviu se discuta atat cu aplicantul principal cat si cu cel secundar. Daca ofiterul de interviu considera ca datele inscrise de Dv. in DCS corespund realitatii, iar nivelul de cunoastere a limbii franceze este satisfacator, va elibera Certificatul de selectie pentru Quebec (CSQ).

In cazul in care nivelul Dv. de limba franceza (inscris in DCS) NU corespunde realitatii...exista sanse mari sa fiti trimis sa faceti un numar de ore de limba franceza (la institutii agreate de catre autoritatile canadiene). Aceasta amanare intarzie procesul de emigrare si de aceea am insistat foarte mult pe o autoevaluare obiectiva in cazul nivelului de limba franceza!


 Vezi şi lista întrebărilor la interviu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu