duminică, 23 ianuarie 2011

Etapele emigrării - Etapa II - a

---------------------

ETAPA a II-a: TRIMITEREA DCS-ului

Moto: Quebec`ul are nevoie de emigranti care sa cunoasca bine limba franceza sau sa fie dispusi sa inceapa invatarea acesteia INAINTE de a demara procesul de emigrare!

GUY NOLLIN
Consilier SIQ Vienne
Bucuresti- 14 februarie 2004


Salut!

Am inceput acest topic cu citatul de mai sus pentru a sublinia importanta cunoasterii limbii franceze in cadrul acestui proces complex si de lunga durata care se numeste emigrarea in provincia Quebec.

Daca ati primit un raspuns pozitiv in urma AUTOEVALUARII inseamna ca trebuie sa descarcati formularul numit DCS de la adresa care se poate accesa APASAND AICI

Acest formular poate fi completat si pe ecran (si apoi imprimat) la adresa http://www.immigration-Quebec.gouv.qc.ca/publications/fr/dcs/demande-certificat-selection-dyn.pdf

Acesta este primul formular pe care il trimiteti catre autoritatile canadiene!

[b]Informatii despre DCS si actele care trebuie sa il insoteasca in drumul sau catre Viena gasiti daca
APASATI AICI

IMPORTANT:
Actele in limba romana trebuie traduse in franceza sau engleza de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei. Traducerile actelor NU se legalizeaza! Actele in limba romana trebuie xeroxate si acele fotocopii vor fi legalizate de catre un notar. Nu trimiteti doar copii xerox ale actelor pentru ca nu au nici o valoare!

Actele care demonstreaza studiile Dv. sunt:


1.diploma de bacalaureat (plus foaia matricola doar pentru cei care nu au studii superioare)

2.certificat de calificare intr`o meserie pentru absolventii de liceu industrial care au primit o asemenea hartie (de obicei acest certificat a fost eliberat in acelasi timp cu diploma de bacalaureat)

3.diploma de facultate+foaia matricola

4.diploma de master/doctorat (daca e cazul)

5.alte diplome si certificate care arata calificare Dv. intr`un anumit domeniu (cursuri de calculatoare, de secretariat, de limbi straine etc.)

Actele care demonstreaza situatia Dv. financiara:

SE COMPLETEAZA SI SE SEMNEAZA CONTRACTUL DE AUTONOMIE FINANCIARA care se poate accesa la adresa http://www.immigration-Quebec.gouv.qc.ca/publications/fr/dcs/D21.pdf

Actele care demonstreaza experienta Dv. in campul muncii:

1.Cartea de munca

si/sau

2. Contracte de munca pe perioada determinata/nedeterminata (de preferat vizate de I.T.M.)

Alaturi de actele de mai sus se mai poti trimite adeverinte eliberate de firma la care ati lucrat sau lucrati. Aceste adeverinte trebuie sa aiba antetul firmei, numere de telefon, semnatura in clar a conducatorului unitatii si trebuie sa fie vizate de Inspectoratul Teritorial de Munca (mai ales in cazul firmelor private)!

Alte acte:

1.certificat de nastere (de preferinta cele de model nou care nu mai trebuie traduse pentru ca sunt in franceza&engleza; ele vor fi doar xeroxate si legalizate)

2.certificat de casatorie (daca este cazul)

3.alte acte pe care le considerati necesare pentru a explica anumite schimbari in statului Dv.: hotarari de divort, de infiere etc.

4. copie xerox nelegalizata a paginii din pasaport care contine datele principale de identificare

5.fotografie tip pasaport (cate una pentru fiecare membru al familiei); pe spatele foto se scriu numele, prenumele si data nasterii; NU le lipiti ci va recomand sa le puneti intr-un mic plic pe care il introduceti in marele plic care va pleca la Viena.

6. Un CV - in limba romana cu traducere sau direct in limba franceza.

COMPLETAREA DCS`ului:

*DCS`ul se completeaza de catre aplicantul principal si de catre aplicantul secundar!
Pentru pesoanele casatorite de completeaza si Annexe-Declaration des epoux.
Acest formular se descarca APASAND AICI

*Daca cei doi aplicanti nu sunt casatoriti dar locuiesc impreuna ei sunt numiti conjoint de fait (concubini pe romaneste)

In acest caz va trebui completata si Annexe-Declaration de conjoint de fait.
Acest formular se descarca APASAND AICI

Atentie!!!!

Va trebui sa demonstrati ca sunteti conjoint de fait!!!!

Fiecare copil in varsta de 18 ani sau mai mult va completa DCS-ul care se descarca APASAND AICI

*In cazul aplicantilor care au meserii pentru care exista Ordine Profesionale va trebui completat si formularul Déclaration d'un candidat exerçant une profession régie par un ordre professionnel .
Acest formular se descarca APASAND AICI

Pentru a verifica daca meseria Dv. apartine unui ordin profesional va rog faceti CLICK AICI

*In cazul medicilor se completeaza Declaration de medecin diplome & l'etranger.
Acest formular se descarca APASAND AICI

*In cazul profesorilor, educatoarelor sau invatatorilor se completeaza Déclaration d'un candidat exerçant la profession d'instituteur ou d'enseignant aux niveaux primaire et secondaire Acest formular se descarca APASAND AICI

Inainte de a trimite DCS-ul nu uitati sa completati si Contrat relatif à la capacité d'autonomie financière!

Aceasta declaratie provine de pe site-ul oficial www.immigration-Quebec.ca si se poate descarca daca APASATI AICI

Optional: Cei care aveti RUDE (NU MAI E VALABIL CRITERIUL DE PRIETEN) in Quebec (si ati declarat acest lucru in DCS) puteti trimite alaturi de celelalte acte si Déclaration d'un membre de la parenté au Québec . Aceast formular-declaratie trebuie semnat si legalizat in Canada de catre cei care va sunt rude! Reamintesc ca nu e un formular obligatoriu dar va poate ajuta sa dovediti o relatie de rudenie care va aduce 3 puncte. Formularul poate fi descarcat daca APASATI AICI

MARE ATENTIE LA NIVELUL DE LIMBA FRANCEZA:

Inainte de a completa rubrica care atesta nivelul Dv. de limba franceza, va rog sa studiati cu atentie Tabelul de Autoevaluare pe care il puteti accesa APASAND AICI!

TAXELE PENTRU DCS:
Pentru ca Ambasada din Viena sa va proceseze dosarul trebuie sa platiti 390 CAD pentru aplicantul principal si cate 150 CAD pentru fiecare insotitor al aplicantului principal (sot/sotie, copii)!

Plata se face fara speze pentru beneficiar....adica Dv. platiti si comisionul bancii pentru ca in contul Ambasadei din Viena sa ajunga suma intreaga si nu fractionata!


Daca achitati taxele prin VIRAMENT BANCAR atunci plata se face fara speze pentru beneficiar....adica Dv. platiti si comisionul bancii pentru ca in contul Ambasadei din Viena sa ajunga suma intreaga si nu fractionata!

Detalii despre modul de plata, contul in care trebuie virati banii se gasesc la adresa http://www.immigration-Quebec.gouv.qc.ca/fr/biq/vienne/dcs-travailleurs/frais/index.html

Plata cea mai ieftina se face prin CEC BANCAR in dolari canadieni!

TRIMITEREA DCS`ului:

DCS`ul impreuna cu actele&dovada platii taxei de procesare&formularele enumerate mai sus va fi trimis la Ambasada din Viena la adresa http://www.immigration-Quebec.gouv.qc.ca/fr/biq/vienne/coordonnees.html

De la Ambasada din Viena veti primi doua scrisori: Prima scrisoare se numeste ACCUSE DE RECEPTION (vi se multumeste pentru banii depusi si sunteti anuntati ca dosarul Dv. va fi studiat) si a doua scrisoare contine invitatia ferma la interviu (se precizeaza data, locul si ora la care va avea loc interviul).

  Pentru trimiterea plicului puteti folosi serviciile Poşta Moldovei (serviciul Expres Mail Service - EMS precum si serviciile postei private din Republica Moldova

 (www.dhl.com (Moldova) www.ups.com(Moldova) )!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu