miercuri, 2 mai 2012

Sa marit taxa pentru CSQ pentru imigranti

Proiectul Legii Bugetului Quebec 2012-2013 nu prevede cresteri de taxe pentru rezidentii permanenti si cetatenii canadieni, ci pentru cei care doresc sa imigreze in provincia francofona in cadrul categoriei ''lucratori calificati''.
Astfel, de la 1 aprilie 2012 vor creste cu 85% taxele solicitate acestei categorii de imigranti pentru a obtine Certificatul de selectie (CSQ), insemnind ca suma va ajunge la 750 $ (de la 406 $).
Suma va fi indexata anual, ’’in functie de modalitatile prevazute de politica guvernamentala de finantare a serviciilor publice’’, se mai precizeaza in proiectul depus in Adunarea Nationala. Majorarea, spune ministrul de Finante, se datoreaza cresterii costurilor de tratare a dosarelor si va permite angajarea de noi resurse umane care sa urgenteze procesarea documentelor, ce incep sa se adune in straturi tot mai voluminoase pe birourile functionarilor provinciali. In acest moment sint peste 85.000 de dosare in asteptare, arata presedintele Asociatiei quebecheze a avocatilor in Dreptul Imigratiei, el afirmind ca volumul de munca necesar analizarii acestui munte de documente ar necesita 4 ani.
Desi numarului de dosare in asteptare se mareste, Guvernul provincial sustine continuarea politicii de atragere a imigrantilor, ca principala masura de lupta impotriva imbatri-
nirii populatiei si de atenuare a fenomenului de rarefiere a fortei de munca specializata. De altfel, Quebec prevede alocarea a 27 milioane $ in urmatorii 3 ani pentru diverse programe de sprijinire a imigrantilor aflati in cautarea unui prim loc de munca.

ZIGZAG ROMAN-CANADIAN

Cititi restul articolelor despre noutatile in materie de emigratie in Canada in arhiva sectiunii 
EMIGRATIE a publicatiei ZigZag Roman-Canadian!

2 comentarii:

  1. Working in Malaysia and Europe was part of my work experience as an accountant. I've got news that Canada was a great country and Toronto is there livable city. It catches my attention and gives me an interest to migrate there. Can you share me some knowledge of what professions are in demand? And does an accountant like me can have the opportunity to apply?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Good day Gibo... Awesome performance of work you have, you can use this as an advantage in applying for a job. Meanwhile, jobsaloon dot com and glassdoor com is the perfect sites you have to visit. They have the list of data's you wanted to find out.

      Ștergere