duminică, 18 decembrie 2011

Canada introduce “superviza” pentru părinţi

Şi Canada, şi Québec-ul şi-au anunţat planurile în materie de imigra­ţie pentru 2012. Ambele guverne îşi propun menţinerea numărului actual de imigranţi admişi (pentru cei care nu ştiu încă, provincia Québec are dreptul să-şi aleagă singură imigranţii). La belle province vrea să pună accentul pe diversitate, în vreme ce federalii sunt interesaţi să găsească soluţii pentru reducerea interminabilelor liste de aşteptare.
Marea noutate anunţată de ministrul federal al Imigraţiei, Jason Kenney, priveşte  sponsorizarea imigrării părinţilor şi bunici­lor (proces numit, în Québec, “parrainage”). Se poate spune deja că de aceste măsuri va depinde, în parte, votul pe care conservatorii îl vor mai primi din partea minori­tăţilor etnice. Iar vo­tul etnic a fost foarte important pentru conservatori la ultimele alegeri.
Pe scurt: Canada nu va mai accepta, pentru cel puţin doi ani, cereri de reîntregire a familiei. O măsură necesară, spu­ne ministrul, pentru a se regla lunga listă de aşteptare din prezent: 165.000 de persoane, cu un timp mediu de aştep­ta­re de 7 ani. Anual, Canada pri­mea 40.000 de cereri pentru sponsori­zarea părinţilor şi bunicilor, din care aproba, tot în medie, 17.500. În anul 2010, însă, au fost acceptate doar 15.500 de cereri.
Pentru a îndulci această măsură, Guvernul va accepta până la 25.000 de rude sponsorizate pe an, din actuala listă de aşteptare. Şi, cel mai important, a creat o “superviză”: o viză specială, pe 10 ani, pentru părinţi şi bunici. Ea va putea fi cerută de la 1 decembrie 2011, iar timpul pentru trata­rea dosarelor va fi de 8 săptă­mâni.
Noua viză va permite deţină­torului să stea în Canada o perioa­dă neîntreruptă de până la 24 de luni, faţă de 6, cât permitea actuala viză turistică. Costul “supervizei” va fi de 150$. De remarcat că pentru acest tip de viză pot aplica toţi pă­rin­ţii şi bunicii, nu doar cei care aş­teap­tă un răspuns la o cerere de reîntre­gire a familiei.
Condiţii pentru “superviză”

Există, desigur, câteva condiţii care trebuie îndeplinite pentru a obţine “superviza”. Iată-le pe cele mai importante:
- o asigurare medicală, cumpărată de la o companie canadiană, pentru cel puţin un an de zile (preţul minim al acesteia este undeva peste 1.000$);
- un examen medical complet, ca acela cerut oricărui candidat la rezidenţă permanentă, pentru obţinerea intrării în Canada;
- o invitaţie şi o declaraţie din partea familiei canadiene, prin care aceasta se angajează să ofere părintelui chemat sprijin financiar pe toată perioada.
În răstimpul de doi ani în care nu se vor mai accepta noi cereri, Ministerul Imigraţiei speră să găsească soluţia care să permită continuarea procesului de reunificare familială.  Este cert că actualul sistem nu este viabil, iar schimbările posibile vizează, între altele, mo­dificarea con­diţiilor financiare pe care trebuie să le îndeplinească cei care fac o cerere de aducere definitivă în Canada a unui părinte.
Pe ansamblu, Canada vrea să pri­mească, în 2012, între 240.000 şi 265.000 de imigran­ţi, din toate categoriile. Dintre ţările dezvoltate, este cea care acceptă cel mai mare număr de imigranţi pe cap de locuitor.
http://www.paginiromanesti.ca/

2 comentarii:

  1. Hi..Any tips on how I can increase my chances of immigrating to Canada?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. This really depends on your situation and with not very much info its hard to say. However, one easy way to double your chances of getting into Canada is by using your spouse to your advantage (if you have on). If both you and your spouse look for a job then even if only one of you finds one then other can automatically come along and get an open work permit. I found this tip in this article: www uniivaa com learn more how to double your chances of getting ninto Canada.

      Ștergere