miercuri, 14 septembrie 2011

Drepturile salariaţilor în Quebec

Majoritatea moldovenilor vin în Canada fără prea multe informaţii despre drepturile şi obligaţiile pe care le au. Ghidul imigrantului oferit la aeroport, nu cred că conţine informaţia cea mai esenţială. Iată de ce, mulţi cad în capcana de a-şi găsi job cu plata „sub masă” (sau la negru), lucrează pentru bani mai puţini decât minimul prevăzut de lege şi sunt gata să facă compromisuri în defavoarea sa, toate fiind consecinţa necunoaşterii câtorva momentele esenţiale în ceea ce priveşte drepturile salariaţilor.
Iata câteva aspecte importante a fi cunoscute pînă la baterea palmei cu angajatorul. (Toată informaţia este valabilă pentru provincia Québec).
1. Salariul minim
Legea obligă angajatorii să remunereze toţi angajaţii cu un salariu minim în vigoare. Sunt câteva rate diferite de salariu minim fixate de guvernul Quebecului: rata generală este de 9,50 $ pe oră; pentru salariaţii pourboire (remuneraţi în bază de bacşişuri) rata minimă este de 8,25 $ pe oră; şi rata pentru salariaţii din insdustria textilă este de 9,50 $ pe oră (erau perioade când salariaţii din această breaslă aveau un alt minim prevăzut).
Totuşi, sunt şi salariaţii care nu pot beneficia de salariul minim, aceştia pot fi: studenţii angajaţi de organizaţii neguvernamentale; stagiarii în programe de formare profesională recunoscute de vreo lege, de exemplu stagiarii în drept sau contabilitate; stagiarii în cadrul unei integrări profesionale prevăzute de lege care asigură exercitarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi; salariaţii remuneraţi în totalitate în baza comisionului câştigat în urma unei activităţi comerciale realizate în afara întreprinderii, respectiv fiind dificilă contabilizarea orelor lucrate; salariaţii angajaţi în activităţi de agricultură şi care nu utilizează operaţiuni mecanizate.
Conform legii, salariatul este remunerat la interval egal care nu poate depăşi 16 zile. Doar în cazul cadrelor (profesori), aceştia pot fi remuneraţi o dată pe lună.
2. Vacanţa anuală plătită
Nu toate persoanele au dreptul la o vacanţă anuală plătită, nici la indemnizaţia pentru concediu (la noi se numeşte concediale). Aceştia sunt: studenţii încadraţi în tabere de vacanţă sau în cadrul unor organizaţii nonguvernamentale; agenţii imobiliari remuneraţi în bază de comision; vânzătorii de asigurări salariaţi în bază de comision; stagiarii din cadrul unor programe de formare profesională recunoscute de lege.
În toate celelalte cazuri, angajaţii au dreptul la o vacanţă anuală plătită conform vechimii de muncă în organizaţia respectivă (atenţie, aici vechimea de muncă pentru concediu se calculează doar în baza vechimii din organizaţia respectivă şi nicidecum în baza întregii vechimi de muncă cum e cazul în R. Moldova), respectiv: (1) dacă aveţi mai puţin de un an de muncă înregistrat, aveţi dreptul la o zi de concediu pentru o lună lucrată, dar nu mai mult de două săptămâni (de exemplu, dacă aţi lucrat şase luni, aveţi dreptul la 6 zile lucrătoare de concediu; dacă însă aţi lucrat 11 luni, veţi avea dreptul la maxim 10 zile lucrătoare de concediu); (2) dacă aveţi mai mult de un vechime, dar mai puţin de cinci ani, aveţi dreptul la două săptămâni de concediu plătit, puteţi să mai cereţi o săptămână de concediu, care însă va fi din cont propriu; şi (3) dacă aveţi cinci ani şi mai mult vechime fără întrerupere, aveţi dreptul la trei săptămâni de vacanţă plătită.
3. Concediu de maternitate şi concediul parental.
Concediul de maternitate este oferit mamei biologice. Durata maximă prevăzută de lege este de 18 săptămâni. De obicei, concediul de maternitate poate fi urmat de concediul parental. Concediul parental este oferit ambilor părinţi, fie că sunt părinţi biologici sau adoptivi, fie că sunt de sexe diferite sau de acelaşi sex. Durata maximă este de 52 săptămâini.
Imperativitatea cunoaşterii celor mai elementare drepturi prevăzute de legislaţia Quebecului şi cea Canadiană, vă simplifică viaţa şi vă aduce multe surprize plăcute. Vă îndemn să răsfoiţi site-le de mai jos pentru o informare şi mai amplă.
Bonne chance!
Sursa: http://www.educaloi.qc.ca
Mai multe informaţii: http://www.rqap.gouv.qc.ca/

http://prindeclipa.com/page/2/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu