marți, 9 august 2011

In 2010 s-a inregistrat cel mai mare numar de imigranti din istoria Canadei

Anul trecut Canada a primit aproximativ 280 636 de imigranti permanenti, fiind una dintre cele mai importante reusite din ultimii 50 de ani din istoria Canadei.
Multe dintre celelalte tari vestice au taiat din fluxul imigrantilor in perioada de recesiune, insa acest lucru nu s-a intamplat si pentru Guvernul Canadei.
“Economia canadiana post-recesiune necesita un nivel ridicat al imigratiei in vederea pastrarii economiei noastre puternice”, a declarat Jason Kenney, Ministrul Imigratiei si Multiculturalismului din Canada.
De asemenea in 2010 au fost primiti si rezidenti cu sedere temporara, fiind astfel, incluse alte 182 322 de persoane in numarul total al lucratorilor temporari straini si 96 147 de studenti straini; comparativ, in anul 2005 aproximativ 28 292 de studenti straini veneau in Canada.
Important de mentionat este faptul ca din 2008, datorita unei noi legi privind eligibilitatea imigrantilor, studentii straini veniti la studii in Canada pot aplica si pentru rezidenta permanenta in aceasta tara.
Conform unui studiu facut de Guvernul Canadei, numit “Economic Impact of International Education in Canada”, studentii straini contribuie cu mai mult de 6.5 miliarde de dolari pe an la economia Canadei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu