marți, 3 mai 2011

Emigrare in Canada de la ... si pin la...

Sistemul canadian de acceptare a rezidentilor permanenti este format pe baza unor criterii clare conform carora un dosar este evaluat.
Indiferent de varianta de emigrare aleasa, dosarul Dvs. va fi evaluat prin prisma criteriilor de selectie enumerate mai jos. Pentru fiecare criteriu de selectie veti fi evaluat in baza documentelor depuse in dosar si vi se va atribui un punctaj. Un criteriu punctat slab poate fi compensat cu un punctaj mai mare, obtinut la alte criterii.
Criteriile principale de selectie sunt:
 • Varsta
 • Nivelul studiilor si domeniul de formare
 • Experienta in munca
 • Nivelul de cunoastere a limbilor oficiale ale Canadei: engleza si franceza
 • Capacitatea de adaptare
 • Capacitatea de sustinere financiara
Exista doua modalitati principale de obtinere a rezidentei permanente:
 • Sistemul francez de emigrare, adresat aplicantilor care doresc sa sa stabileasca in provincia Quebec
 • Sistemul englez de emigrare, adresat aplicantilor care doresc sa se stabileasca in provinciile engleze ale Canadei: British Columbia, Alberta, Saskatchewan Manitoba, Ontario, New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island, Newfoundland and Labrador
Diferenta majora intre cele doua variante este data de strictetea variantei engleze, care considera eligibili doar aplicantii cu experianta de munca de minim 1 an intr-o lista restransa de meserii considerate de catre guvernul canadian a fi in cerere pe piata muncii in momentul respectiv. Pentru fiecare dintre cele 29 de meserii eligibile in acest moment se acorda anual maxim 1000 de vize, numarul total al dosarelor procesate fiind de 20000. Este nevoie de atentie sporita in prezentarea fiselor de post in baza carora va fi stabilita eligibilitatea aplicantilor.
De asemenea, formularele de aplicare trebuiesc completate cu foarte mare atentie, orice greseala in completare ducand la intoarcerea aplicatiei pentru rectificare, ceea ce se traduce in timpi de asteptare sporiti si un posibil refuz ulterior!

Varianta franceza de emigrare este mai usor abordabila, neexistand filtrul eligibilatii meseriei. De asemenea, un dosar bine instrumentat va poate scuti de interviu, castigand timp in procesarea totala a dosarului.
 • Ambele metode de emigrare implica urmatorii pasi:
 • Dosar I (Sydney/Viena)
 • Interviu/teste de limba
 • Dosar II (Ambasada Canadei la Bucuresti)
 • Examen medical la OIM
 • Acordarea vizei
Intregul proces de obtinere a rezidentei permanente dureaza intre 8-12 luni. Este extrem de important ca fiecare dosar sa contina formulare completate corect si complet si sa fie incluse toate documentele necesare unei evaluari complete. Orice greseala de completare sau act lipsa va duce la timpi de intarziere, care pot fi foarte usor evitati prin pregatirea dosarului de catre specialistii Emigrare.CA.

Viza de rezidenta obtinuta prin oricare din cele doua metode va da drept de stabilire oriunde pe teritoriul Canadei.

Interesat(a) de Canada? Completeaza formularul de evaluare gratuita a sanselor de emigrare in Canada!

3 comentarii:

 1. Wonderful blog & good post.Its really helpful for me, awaiting for more new post. Keep Blogging!
  ----------------------------------------------------------------------------------------
  Australian de imigrare

  RăspundețiȘtergere
 2. what are the best professions to get a job in Canada in? cause I'm planning to migrate there later on.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hi Alisto the best areas are trades and engineering. Finance is also not bad. You can check for youself on sites like jobsaloon.com and www.jobbank.gc.ca

   Ștergere