vineri, 11 februarie 2011

Numărul de medici în creştere în Quebec Dar provincie continuă să sufere lipsa

Quebec a raportat cea mai mare creştere netă de anul trecut a numărului de medici într-un deceniu, dar provincie continuă să sufere de un deficit cronic de medici de familie şi de medici specialişti, spun expertii.

În total, 616 medici obţinut licenţe medical anul trecut, în timp ce 186 retras din profesie - pentru un câştig net de 430, potrivit cifrelor publicate joi de către Colegiul Medicilor din Quebec. Care compară cu scăderi nete la sfârşitul anilor 1990, când mii de medici au luat preluari guvernamentale.

Dr. Charles Bernard, presedinte al Colegiului, a prezis că provincia va beneficia de o creştere continuă a numărului de medici în următorii ani - rezultatul de înscriere mai mare în şcolile medicale care a început în 2003.

"Este nevoie de şase până la zece ani pentru a instrui un medic, şi vedem acum efectele de şcolarizare au crescut", a declarat Bernard. "Ne asteptam pentru a vedea număr mai mare anul viitor, şi an după.

"Acest lucru este cu siguranţă o veste bună pentru Quebecers", a adăugat el. "Dar problema este că sistemul de sănătate a devenit foarte complex şi birocratice pentru aceste medici noi, şi care încetineşte lucrurile jos. De exemplu, este nevoie de o perioadă lungă de timp pentru a elibera paturi în spitale. "

Din 430 medici, 170 practica medicina de familie - o dezvoltare binevenită, Bernard a adăugat.

Cu toate acestea, preşedintele Federaţiei des Médecins omnipraticiens du Québec a luat problema cu unele cifre Colegiului, spunând că a existat o creştere netă a medicilor de familie numai 120.

"Trebuie să fim foarte atenţi cu aceste cifre şi le-a pus în context," a spus Dr. Louis Godin. "Chiar acum, trebuie să ne confruntăm cu o creştere a nevoilor medicale ale îmbătrânirii populaţiei, şi posturi pentru medicii de familie sunt încă vacant."

Godin Quebec estimează că în acest an are un deficit de medici de familie 1175.

(Guvernul provincial a recunoscut un deficit de medici, dar a pus numerele de la aproximativ 700 pentru medicii de familie şi 700 de specialişti.)

Karine Rivard, ataşat de presă a ministrului Sănătăţii Yves Bolduc, a declarat că guvernul este încurajat de statisticilor colegiului. Ea a atribuit creşterea în mare măsură la înscrierea mai mare în şcolile medicale şi politica guvernului de a atrage medicii străini pregătiţi.

(De fapt, 75 de medici de anul trecut a câştigat diplomele lor medicale în afara de Canada şi Statele Unite ale Americii.)

"Ne-am pus aceste măsuri în loc pentru a reduce deficitul de medici şi că obiectivul rămâne", a declarat Rivard

Potrivit Colegiului, există 9978 medicii de familie şi specialişti 10486 - pentru un total de 20464. Dar Colegiul avertizeaza ca 18504 sunt active. Optzeci şi şase de pe lista sută franceză ca alegerea lor a limbii în corespondenţă cu Colegiul şi 14 la sută lista de limba engleză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu